• Kaag
  • Zonsondergang boven Sassenheim
  • Kagertuinen

Duurzaamheidsmarkt

 

wethouderAfgelopen donderdag 28 december was er de Duurzaamheidsmarkt in Sassembourg. Er waren een gevarieerde set aan tafels lopend van het initiatief van het zelf verbouwen van voedsel via de buurauto en de Rabobank tot aan energiezuinige  verlichting, gecompleteerd met een stand van de gemeente Teylingen. 

Het geheel werd geopend door de wethouder, vergezeld van twee in het groen gestoken promotie dames. 

Helaas, de belangstelling was beperkt. Mogelijk is er te weinig op de tam tam geslagen aangezien dezelfde markt het vorig jaar wél zeer goed bezocht was. 

buurautoInteressant is toch om de buurauto te noemen, temeer omdat ik daar zelf even in gereden heb. 

Het idee erachter is dat je met een aantal buren, buurtgenoten, wijkgenoten of plaatsgenoten een elektrische auto least. Hiermee kun je in feite voorkomen dat je een tweede auto moet kopen en toch het gemak hebt van een tweede auto. 

Met een app op de telefoon kun je hem reserveren en de app gebruik je ook als "sleuteltje". Natuurlijk vereist zoiets een goede verstandhouding en onderlinge flexibiliteit. De auto is bedoeld voor de kortere stukken, boodschappen, rondrijden van opa en oma door de bollenstreek, etc etc, de mogelijkheden zijn onbegrensd. Wel even goede afspraken maken onderling, maar het bedrijfje wat zich ermee bezighoudt heeft dit al aardig doorgedacht. 

De kracht van de auto is dat het een elektrische is, dus de "brandstof" is heel goedkoop en de belasting ook.