• Kaag
  • Zonsondergang boven Sassenheim
  • Kagertuinen

Bijeenkomst VEMS en Gemeente 9 Nov

Al enige jaren zijn een aantal mensen in onze VVE (de VEMS) bezig met het verduurzamen van hun huis en tuin. We hebben al vaker tips en informatie uitgewisseld tijdens onze VEMS-vergaderingen en er zijn al heel wat maatregelen getroffen door verschillende bewoners. Ook in ons forum staat heet wat informatie die u kunt raadplegen. 
Net in het nieuws, 17:00 23 oktober, de mededeling dat mensen die hun huis niet verduurzamen tussen nu en 2030 een energiekosten stijging van 13% tegemoet kunnen zien. Het lijkt ons belangrijk om iedere stap die aan onze huizen kunnen doen, ook werkelijk te gaan overwegen. 

In onze buurt zijn het afgelopen jaar ook 5 energie coaches opgeleid. Dat zijn buurtbewoners die vrijwillig advies geven en meedenken over de maatregelen die je zelf kunt treffen. Wij willen met onze buurt graag een vervolgstap maken en ook een voorbeeld zijn voor andere wijken. Dat kan bijvoorbeeld door samen in te kopen (goedkoper), elkaar te helpen, samen een planning te maken en meer.

Gemeente Teylingen en het Duurzaam Bouwloket willen ons daarbij helpen. Het Duurzaam Bouwloket maakt komende week een volledige scan van een van onze huizen. Zo weten we precies wat er mogelijk is bij ons type huis en waar je beste mee kunt beginnen. Op de 2e zaterdag van de Duurzame Huizen Route (9 november) organiseren wij na afloop een bijeenkomst voor onze WE. Daar presenteren we de scan en vertellen bewoners en experts over de mogelijkheden van het verduurzamen van onze huizen.

Deze bijeenkomst koppelen we niet voor niets aan de Duurzame Huizen Route. Dit is een Iandelijk initiatief waarbij je op 2 zaterdagen een kijkje kunt nemen bij bewoners die hun huis verduurzamen. Zo kun je de praktische tips en ervaringen horen voordat je zelf aan de slag gaat. Overdag kun je (op afspraak) tussen 10:00 en 16:00 individueel een huis in de buurt of omgeving bezoeken. Aanmelden kan via www.duurzamehuizenroute.nl, aansluitend vindt de bijeenkomst voor VEMS- Ieden plaats in de Springplank.

We zoeken ook nog buurtbewoners die hun huis open willen stellen tijdens de Duurzame Huizen Route. Wie je wilt toelaten, hoe laat en, wat je wilt laten zien is natuurlijk geheel door jezelf te bepalen. www.duurzamehuizenroute.nl

 

16:00 Inloop
16:15 Presentatie van het gescande huis
17:00 Toelichting door leverancier van Os omtrent verduurzaming van onze huizen
17:15 Tips van bewoners en inventarisatie behoefte
17:30 Uitleg materialen en verrassing voor ieder huis
18:00- 18:40 Napraten met borrel

Kinderen zijn welkom, voor hen is er ook wat leuks te doen. Heb je vragen, dan kunt u  terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We zien u graag op zaterdag 9 november.

 

Hartelijke groet,

Bestuur VEMS in samenwerking met de energiecoaches Fred, Frank, Daan, William & Jim. Met ondersteuning van gemeente Teylingen, Duurzaam Bouwloket en Meermaker Teylingen.