• Kaag
  • Zonsondergang boven Sassenheim
  • Kagertuinen

Overzicht maatregelen

Op de zonneborrel van 16 juni 2018, die goed bezocht was heeft een flink aantal van de bezoekers het belangstelling formulier ingevuld. Dit is voor ons, enkele leden van de projectgroep, een handvat om te kijken waar we kunnen ondersteunen. 
Het is in de VEMS niet meer zoals vroeger, dat het bestuur projecten ter hand nam en deze verspreidde onder de VEMS-leden, waar eenieder op kon intekenen, zoals bijvoorbeeld het schilderen. De laatste jaren zijn we allemaal individueler geworden en weer als voorbeeld, die gezamenlijke schilderbeurten zijn voorbij. 
We hebben vorig jaar op de algemene ledenvergadering dan ook gekozen voor een andere aanpak, we hebben een minimaal bestuur, en als er projecten zijn, dan wordt een projectgroep samengesteld die het gaat uitvoeren. Dit wordt wél gefaciliteerd door het bestuur en dat is ook wat wij nu be-ogen. 

Als we naar het formulier kijken en we kijken naar de verzamelde gegevens dan zien we dat de meeste belangstelling ligt bij de Zonnepanelen op eigen dak, de warmtepomp en de vervanging van de kozijnen. 

Er is natuurlijk nog veel meer belangstelling voor ook de andere onderwerpen, dat begrijpen we wel, maar ergens willen we als projectgroep een keuze maken die voor ons te overzien is. Vandaar dat wij ons begrenzen tot deze onderwerpen.
Onderaan dit artikel zullen we in het kort ingaan op de andere onderwerpen. 

 

 

overzicht

Voor Zonnepanelen, warmtepomp en vervanging van kozijnen hebben we een korte inleiding hieronder opgenomen, waarbij we een compacte omschrijving geven van waar u op moet letten als u direct aan de slag gaat. Naar aanleiding van alinea 1, is de aanpak van het bestuur dan ook om bijvoorbeeld de mensen die zonnepanelen willen, met elkaar in contact te brengen en vanuit hun midden een project samen te stellen om bijvoorbeeld te komen tot een gezamenlijke inkoop en installatie.

Echter toch willen wij een stapje verder gaan en het nog iets makkelijker maken voor de projectgroepjes. We willen in het najaar, ergens in september, enkele leveranciers/installateurs uitnodigen en die weer op een avond hun producten laten toelichten in De Springplank, analoog aan de zonneborrel (maar dan zonder borrel). We zullen dan Leveranciers uitnodigen op de vlakken Zonnepanelen, warmtepompen en isolatie/kozijnen, immers het hebben van goede beglazing is een grote stap in de goed isolatie van onze woningen. 
Op deze avond worden dan de specifieke belangstellenden uitgenodigd, waarvan we dan verwachten dat die zéker komen, maar zullen we ook nog breder binnen de VEMS vermelden dat dit gebeurt. 

Vindt u dat dit allemaal te lang duurt voor u, dat zou kunnen, dan staat het u natuurlijk vrij zelf keuzes te maken. U kunt ons altijd benaderen en u kunt altijd gebruik maken van de informatie die de projectgroep al verzameld heeft. Deze informatie is veelal te vinden op het VEMS-forum, een aan te raden plek voor informatie en discussie. U kunt zich gemakkelijk voor het forum aanmelden als u zelf wilt mee-discussieren.